26. travnja
11.00 sati -
1. svibnja
16.00 sati

Gea Viva Kamp
Milna, Brač


Prijava
Gradnja suhozidnog vrta - gradnja potpornog zida

Pridružite nam se u učenju fascinantne tehnike suhozida. Ovaj put ćemo napraviti potporni zid, koji će usađivanjem biljaka postati mediteranski pčelinji vrt.

Ovo je naša peta radionica s veoma iskusnom udrugom Dragodid, koja je nacionalno i međunarodno aktivna u očuvanju vještine i tradicije suhozida.

Očekujte zabavan i aktivan tjedan u odličnom društvu. Možete doći i otići bilo koji dan u toku trajanja radionice. Radionica završava 30. travnja 2018. navečer, a vi ste dobrodošli boraviti i 1. svibnja kako biste se opustili ili napravili izlet po otoku Braču.

Osiguran je ručak i besplatno kampiranje. Možete donijeti vlastiti šator ili biti u spavaonici s krevetima za kampiranje. Molimo donijeti vlastitu vreću za spavanje.

Radionica je djelomično financirana sredstvima dobivenim od Ministarstva regionalnog razvoja.

Prijave: Sabine Engelhardt info@geaviva.net +385997493711

Radionica vodi udruga Dragodid11. - 12 svibnja
Pet od 16.30 sati, Sub 9.00-13.00 i 14.00- 18.00 sati

Gea Viva Kamp, Milna, Brač


Prijava
Gradnja suhozidnog vrta - sadnja bilja

Budite dio stvaranja mediteranskog pčelinjeg vrta! Tijekom ove radionice pripremit ćemo podlogu za sadnju, saditi raznoliko bilje i dodati malč. Naučit ćete osnove o permakulturnom vrtu - izvrstan način da se poboljša plodnost tla kao i biološka raznolikost.

Sabine Engelhardt je permakulturni dizajner i pokretačka snaga projekta Gea Viva.

Uživajte u opuštajućem vikendu dok učite nešto novo. Radionica završava 12. svibnja navečer, a vi ste dobrodošli boraviti i opustiti se i 13. svibnja.

Osiguran je ručak i besplatno kampiranje. Možete donijeti vlastiti šator ili biti u spavaonici s krevetima za kampiranje. Molimo donijeti vlastitu vreću za spavanje.

Radionica je djelomično financirana sredstvima dobivenim od Ministarstva regionalnog razvoj

Prijave: Sabine Engelhardt info@geaviva.net +385997493711

Radionica vodi Sabine Engelhardt25.-29. svibnja

Gea Viva Kamp, Milna, BračPrijava

Kontakt improvizacija - povratak pokretu našeg postojanja

Ovaj vikend kontakt improvizacije povezuje radionice i "jams" koje nas povezuju s unutarnjim i vanjskim prostorima. Dok se krećemo zajedno s drugima, usklađujemo naš unutarnji osjećaj i iskustvo s osjećajima naših kolega plesača i okoline. Uprežemo naša osjetila u pokret, dinamičan, fluidan, snažan i visceralan!

Izabrali smo eko kamp Gea Viva na otoku Braču da bi vam pružili posebno iskustvo kontakt improvizacije. Smješten u mirnom mediteranskom vrtu s prekrasnim pogledom na more, idealno je mjesto za duboko uronjavanje u prirodu, opuštanje, prepuštanje, upoznavanje istomišljenika i pronalaženje inspiracije. Info na engleskom...

Jam vode Katy Dymoke i Robert Anderson

1

30. svibnja- 10. lipnja 2018

Gea Viva Kamp
Milna, BračPrijava

72-satni tečaj permakulture

Učite o održivim vještinama življenja i steknite međunarodno priznatu svjedodžbu za savjetovanje o održivosti! Otkrijte kako izgraditi prirodne građevine, planirati organske vrtove, uzgajati vlastitu hranu, revitalizirati ekosustave, dizajnirati obnovljive izvore energije i još mnogo toga.

Ovaj tečaj permakulturnog dizajna uči kako oblikovati i implementirati održive životne sustave koji su u ravnoteži s prirodnim ekosustavima i čine svijet zelenijim mjestom. Po završetku tečaja se dobiva Certifikat dizajna Permakulture, međunarodno priznato uvjerenje za savjetovanje o održivosti. Tečaj je baziran na predavanjima uz "hands-on" projekte na otvorenom te će biti vođen na engleskom jeziku. Info na engleskom..

tečaj vode Karmela Kis i Sabine Engelhardt


12.- 19. lipanj


Gea Viva Kamp Milna, otok Brač


Prijava
Stvaranje eko doma vaših snova

Ovo je posebno osmišljen tečaj eko gradnje koji će se održati u našem predivnom kampu.Tečaj obuhvaća praktično iskustvo gradnje, predavanje i vježbe dizajna kako bi vam pomogli da ostvarite vaš dom iz snova.

Inspirirati će nas mnoštvo tehnika i projekata nastalih na Gea Viva lokaciji, zaroniti ćemo duboko u eko način življenja i uživati u poticajnom i radosnom okruženju za učenje!

Eko građevine su dizajnirane tako da imaju minimalan utjecaj na okoliš, koriste se obnovljivi i reciklirani materijali, primjerena izolacija i principi pasivnog solarnog dizajna. Pametnim dizajniranjem nacrta moguće je uštedjeti mnogo materijala, truda i novaca. Kroz praksu gradnje i vježbe dizajna ćemo iskusiti i produbiti naučene principe i vaš san o eko kući privesti bliže ostvarenju. Ako već imate neke skice ili ideju donesite ih sa sobom.

Na Gea Viva lokaciji ćete naći niz inspirativnih struktura: paviljon od borovine i trstike, kuhinju napravljenu u ferocement tehnici, kompostni wc, kućicu od bala slame......više na engleskom jeziku.

Radionica vodi Sabine Engelhardt

15. - 11. kolovoz
a

Gea Viva Kamp, Milna, Brač


Prijava

Retreat za žene - Mudra Ja

Retreat pruža mogućnost da usporimo i povežemo se sa svojim potrebama i željama. Uronjene u prirodu povezat ćemo se sa vlastitim autentičnim bićem i osloboditi svoju divlju, mudru unutarnju ženu.
 
Slikovita, mirna okolina kampa Gea Viva i Jadransko more vas pozivaju da uronite duboko u prirodu.  Doživite njihovu mističnost i kreativne moći. Zaspite uz zvukove prirode, uživajte u ukusnoj vegetarijanskoj hrani i ljetnoj vibri.
 
Istražite nov način življenja i postojanja kroz ples, meditaciju, umjetnost i povezivanje s mističnim krajevima. Više informacija na engleskom....

Retreat vodi Sabine Engelhardt
25. kolovoza -
1. rujna

Gea Viva Kamp, Milna, BračPrijava

Dragon Dreaming Intensiv

Dragon Dreaming je kreativna metoda koja pomaže u planiranju i realizaciji vaših ideja, bilo kao samostalni ili kao grupni projekt. Na radionici ćete iskusiti kako se vaša ideja (san) pretvara u zajedničku viziju privlačnu i ostalim sudionicima. Osim toga ćete naučili kako se snovi mogu pretvoriti u akciju, kako voditi projekt, koji čimbenici određuju njegov uspjeh ili neuspjeh te kako ih prepoznati.
 
Istražujući sve faze Dragon Dreaming-a, stvorit ćemo zajednički projekt, na temelju želja i potreba svih sudionika. Učenjem kroz rad, ćete dobiti alate kako ustrajati i poboljšati svoje ideje kada ste suočeni sa zmajevima (izazovima). Kako bi se prevladale blokade ili da bi pridobili nove sudionike projekta i partnere, naučiti ćete koristiti metodu produbljenog slušanja i karizmatičnu komunikaciju.
 
Ova moćna tehnika i podržavajuće okruženje će potaknuti vašu intuiciju i kreativnost. Saznat ćete kako slavlje doprinosi uspjehu i iskusiti to kroz posjete posebnih mjesta na otoku Braču koji će nas podržati u našem radu te kroz odmor uz prekrasne plaže.
 
Nakon ove radionice bit ćete prepuni ideja, upućeni u magiju Dragon Dreaming-a za svoje projekte i život.....više na engleskom.

Radionica vode Ulrike Reimann i Peter Kuklis